3 Съвета за успешни великденски продажби

След Коледа, Великден е един от най-значителните периоди за Търговията на дребно.

И не става дума единствено за покупка на храна и сладкиши! По данни от проучвания добре се продават и дрехи, и мебели и градинско оборудване.

Разбира се, и войната за клиенти е гарантирана.

Клиентите са нападнати от рекламни послания и специални предложения, често отказват да четат и слушат каквото и да било.

Новият подход в маркетинга Ви предлага ясна комуникация, ненатрапчиви послания в точката на продажба и най-вече търсене на полезност!

Именно тук е разковничето във Вашата правилна подготовка.

Помислете какво е нужно за клиентите Ви точно в този период, с какво бихте им помогнали и улеснили, какъв техен проблем ще решите… Не забравяйте да не излизате от параметрите на Вашата концепция и да говорите на езика на Вашите клиенти.

Ние от Hi-pos.com се грижим Идеите Ви в обекта да бъдат реализирани с минимум средства и усилия. Ето и нашите 3 кратки съвета:

Подгответе обекта си на време!

Ако се замислите Великден е точно четири дни/от 6 до 9 април вкл./, в които хората са заети да празнуват, да се радват на семейни срещи и събирания с приятели. За търговците Великден е важно да започне по-рано, за да не остане стоката по рафтовете!

Осигурите настроение – използвайте витрините си и пода на входа на обекта, за да поканите клиентите си

Един икономичен вариант са Снап профилите за плакати и рамки, окачени на витрините Ви – ефектен и нискобюджетен вариант да привлечете клиенти още преди да са влезли в магазина.

След като клиентите са прекрачили прага на обекта, в употреба могат да влязат различни видове мърчандайзинг аксесоари, за да представите Вашите актуални предложения и специални цени.

Крос лентите са идеален начин да подсетите клиента при ежедневните си покупки, за предстоящите празници и да му дадете идея за покупки.

И както обикновено има клиенти, които оставят покупките за последната минута – Идеален начин да се възползвате от тяхното настроение и импулс за покупка са Кошове за промоция – поставени в активните точки в магазина.

За да работят още по-добре – поставете ги до тематичните Великденски стоки.

Ако искате да Ви помогнем с дизайна или отпечатването на Вашите Великденски идеи – пишете ни и ще Ви представим нашата най-добра оферта.

Публикувано в Новини, Практически съвети с етикети , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар