10 Важни правила за Успешно изложение!

Ясно е, че изложения са чудесна платформа за представяне на Вашите продукти и услуги пред големи групи хора с интереси във Вашия бранш. Тези сегменти на хора включват целевата аудитория на вашата марка, бизнес партньори, доставчици, агенти и експерти от индустрията. Нещо повече, изложенията ще помагат и за конкретизиране на вашата целева аудитория и ключовото послание на компанията.
Изборът на най-добрата позиция, на фирмата за дизайн на щанда, на конструкцията за щанд и нейното сглобяване – всичко е важно!
Как да хванете вниманието на Вашите ключови клиенти и да постигнете максимума от едно изложение?

1. Проучвания и доклади доказват, че над 60% от посетителите на изложения, са потенциални купувачи, едни от тях искат да купят сега, други в близко бъдеще. Така че, изберете вашите Топ продукти или услуги веднага след избора на позиция на изложението. Обмислете как ще ги представите по най-добрия начин, кои са техните акценти и ползи, кои са техните предимства. Заложете идеята си за представяне в самия дизайн и конструкция на щанда, за да бъде ясно посланието Ви за Вашите клиенти.

2. Заложете на най-атрактивния щанд като конструкция и дизайн, за да привлечете максимален брой бъдещи клиенти. Планирайте бюджета си предварително. Разпределете бюджета върху целевия брой спечелени клиенти, така ще сте фокусирани в постигане на реални резултати. Приемайте разходите за изложение като инвестиция, която има възвращаемост под формата на клиенти, контакти, запитвания, брой изпратени оферти и реализирани продажби. Определете параметрите, към които трябва да се стреми Вашия екип.

3. Изложенията са единствената маркетингова среда, която ви позволява да си взаимодействате с такава голяма потребителска база и следователно, трябва да имате целенасочен подход по време на целия процес на представяне. От избора на щанд до анимирането на престоя на потенциалните си клиенти, всичко е важно!

Поставете си ясни цели и задачи за изложението. Нека са ясно измерими и да бъдат споделени с персонала, който ще участва. Нека целият екип да работи за постигане на тези цели. Ако сте заложили на конкретни продажби по време на изложението, уверете се, че екипа Ви работи в тази посока целенасочено.

4. Направете вашият щанд дизайн – интелигентен, разбираем и атрактивен, за да привлече целевата Ви аудитория. Заложете на привлекателен щанд, който отразява идентичността на Вашата марката. Погрижете се Вашият персонал да поддържа щанда чист и подреден през цялото време, спрямо Вашите стандарти.
5. Обучете Вашият персонал. Екипът трябва да е информиран за всеки аспект от изложението. Важно е:

  • Да познават в детайли вашите продукти и услуги, за да комуникират правилно с целевата аудитория.
  • Да са наясно с поставените цели и техните параметри
  • Да са информирани за техниките за анимиране на престоя на клиента
  • Времетраене за обслужване на 1 клиент и продължителност на представяне на продукт или услуга
  • Да познават стандартите за подредба и поддръжка на изложбения щанд.
  • Да отчитат работата си по определените параметри.

Имайте в предвид, че 80% от успеха на вашето изложение зависи от персонала, който Ви представя!

6. Поканете хора към вашия щанд чрез различни средства и техники. Изпратете покани към Вашите настоящи и потенциални клиенти – чрез медии, е-мейл маркетинг, реклами в социалните мрежи, лични разговори и др.

7. Възползвайте се от социални медии като Facebook, Twitter и YouTube, за да въвлечете вашата аудитория в преживяването „на изложение с Вашата марка“. Направете ги участници в изложението, дори да не присъстват лично.

8. Планирайте последващи действия към аудиторията. Не забравяйте, че конкуренцията не спи и от Вашите действия след изложението зависи броя на Вашите продажби и ефективността на изложението Ви.

9. Фокусирайте се към кратки и съдържателни разговори с Вашите клиенти, изцяло обърнати към Вашата марка. Не позволявайте на събеседниците Ви да Ви въвличат в разговори за техните перспективи, марки и проблеми. Осигурете си стратегия за представяне на новите продукти, която е заложена и в дизайна на щанда и анимирането на престоя на клиента. Добре е да заложите на видео и аудио акценти, както и на демострация на продуктите Ви.

10. Участие на изложение и следващата година? Тогава резервирайте вашето място и позиция сега. Така ще изберете най-доброто място и ще си гарантирате успеха следващата година.

Имате ли нужда от малко вдъхновение? Можете да разгледате нашите варианти с POP Up конструкции за ниско бюджетни решения, които сега са на специални цени!

Публикувано в Експо щанд, Новини с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар