Акрил срещу пластмаса

Прозрачната пластмаса е един от най-често използваните материали в производството. Дизайнерите и производителите често избират тези прозрачни полимери като алтернатива, когато традиционните стъкла са твърде тежки или ще се счупят прекалено лесно.

Важно е обаче да се отбележи, че има различни видове прозрачни пластмаси и всеки тип има своите предимства.

Акрил срещу пластмаса

Има толкова много възможности за чиста пластмаса на пазара и не е изненадващо, че много хора не разбират разликите между тях. Написахме тази статия, за да акцентираме на някои от най-често задаваните въпроси, например „Акрила пластмаса или стъкло е?“ И „Каква е разликата между акрил и пластмаса?“.

Една от най-често използваните термопластове е акрила. Химичното наименование за това е полиметилметакрилат (PMMA). PMMA е изобретен през 1933 г. от Ото Рьом, основателят на пластмасовата компания Röhm и Haas. Рьом се е опитал да създаде и ламинира две стъклени плочи, за да увеличи съпротивлението на стъклото, но вместо това открива, че е разработил изцяло нов стъклоподобен материал.

Акрилните листове са лесни за лепене и са подходящи за фрезоване, огъване и горещо формоване и поради това са подходящи за много различни приложения. Материалът става достъпен за търговска употреба през 1936 г. под защитената търговска марка Plexiglas®.
Така че, това, което е известно като „плексиглас“, е наистина марка акрил (PMMA). През годините Plexiglas® е разработен да покрива широк спектър от области на приложение. В основния си дизайн е напълно безцветен с отлични оптични свойства, но материалът може да бъде оцветен в безкрайно разнообразие от цветове. Днес PMMA („plexiglass“) се продава под много различни имена.

Повечето от нашите поръчкови продукти са направени от PMMA (акрил / плексиглас) и PET, но в много случаи се състоят и от няколко други компонента като дърво и метал.

Кои са първите продукти от плексиглас, за които се сещате?

Може би в момента не Ви идва нищо на ум, но ще Ви подскажем.

Сещате ли се за поставките за брошури или стелажите в офисите за недвижими имоти, които Ви подканят към новата брошура с актуалните изгодни оферти? Или за плексигласовите кутии за бакшиши, които виждате във всяко заведение?

Богата е гамата от плексигласови продукти, които можете да намерите в нашият магазин – категории Поставки и стелажи за брошури, Оборудване за промоции и събития/Урни и кутии плексиглас, Търговско оборудване/Контейнери за насипни храни

Ако не намирате Вашият размер и модел плексигласово изделие, ние ще проектираме и изработим за Вас. Съществува възможност за директен печат, брандиране на лого, лазерно гравиране.

Ние от Hi-Pos Ви предлагаме три продукта, които ще помогнат на Вашата организация, хотел и т.н. да бъде забелязана от клиентите Ви.

Универсален брошурник с разделители

Изработен от висококачествен прозрачен полистирол за отлична видимост на рекламните материали. С помощта на подвижните разделители лесно се трансформира в поставка за брошури А4, А5 и 1/3 А4.

Дисплей за меню с ринг елегантна и практична поставка за менюта и каталози

  • Възможност за бърза подмяна на информация, лесно разгръщане и стабилност на стойката.

  • Изделието може да изработим в различни цветове и размери

Едностранна поставка за етикет

Приложение: за етикиране на Вашите продукти или да се използва като табелка за участници в конференция. В поставките може да влагате ценови етикети, техническа информация или Промо оферти. Предлагаме и отпечатваме на необходимите хартиени етикети. По Ваше желание може да изработим стойка за етикет с различни от посочените размери в Hi_Pos.com

При нас със сигурност ще откриете разнообразие от модели, размери и форми, които ще задоволят и най-капризните вкусове.
Публикувано в Новини, Практически съвети с етикети , , , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар