Отново на училище – няколко трика, за да увеличите продажбите си!

С наближаването на месец септември, наближава и новата учебна година. Лятната дрямка е към своя край, време е търговците на дребно да се подготвят за новата вълна клиентско търсене.

Нека ученическата кампания да започне!

Споделяме няколко бързи трика за успешна кампания:

  • Подгответе пространството си за новите предложения: Променете част от подредбата в обектаоформете специални кътове за тематични стоки. Поставете ги на видно за клиента място. Още сега клиентите Ви ще започнат да обръщат внимание на оферти и предложения за ученическата кампания. Ясно е, реални покупки ще има в по-късен етап, но Вашата цел сега е да покажете на клиентите си, че могат да разчитат на Вас и за ученически стоки. Освен увеличени продажби на ученическа стока в последствие, Вие показвате на клиентите си, че живеете в техния ритъм, превръщате се в техен приятел, на който могат да разчитат.
  • Създайте атмосфера: привлечете вниманието на клиентите си с плакати, окачени от тавана. Провисете гигантски постери със забавен тематичен дизайн – „Обратно на училище“ или с трите най-интересни предложения за Септемврийската Ви кампания.
  • Покажете Вашите предложения: Много магазини ще поставят своя сезонен акцент на основната им пътека и между регалите. Ще поставят метални кошове, ще ги облекат с винил или ПВЦ визия и ще гарантират своите импулсни продажби. А Вие? Напълнете промо кошове и контейнери с химикалки, несесери, чорапи или кутии за обяд. …… Увеличете броя стелажи за кампанията, оформете крайните конзоли с тематични продукти и промоционални стоки.
  • Представете Вашите оферти: След като сте подготвили стоката и сте подредили обекта си е време да кажете ясно на клиентите си къде са офертите и специалните предложения за покупка. Шелфтокъри /разказвачите на стелажа/ или мърчендайзинг аксесоари са Вашите помощници в това начинание.

Много полезни са табелките за промоция – изберете продукта, поставете табелката директно върху етикета на стоката, добавете послание в страничната част на табелката. Друг по-семпъл, но отново работещ вариант е Стопер Промоция.

Уоблерите са друг Ваш помощник – от ПВЦ или алуминиеви – залепете ги пред продукта, поставете картонче с рекламно послание и оставете уоблера да накара Вашата реклама да се движи. Ще бъдете изненадани от ефекта.

Класически клипс за Стоп реклама е един универсален аксесоар, който можете да слагате и махате когато пожелаете. Поставя се с едно движение на ценовия профил, а рекламното послание се поставя така, че стърчи от щанда и се забелязва от минувачите.

Мърчендайзинг аксесоарите или както още ги наричат – динамична реклама и шелфтолкъри, са Вашият икономичен и ефектен начин да представите на клиентите си специални оферти.

Подгответе дисплеи с куки и крос мърчендайзинг ленти, за да представите повече стока и да разгърнете максимално потенциала на търговската площ.

  • Привличане на импулсни продажби: Ударно увеличени продажби ще получите, ако подготвите и тематични стоки близо до касите. Добавете панери и кошове със стоки за училище, поставете ги около касите, задължително поставете офертата на видно за клиента място и вижте какъв резултат ще имате върху продажбите.

Обявете кампанията си и извън обекта: Не забравяйте, да обявите Вашата ученическа кампания и извън магазина: поставете плакати отпред на А борд или на специален тотем на паркинга за клиенти, Снап рамки по фасадата на обекта – всички те да говорят за Вашата ученическа кампания. Най-ефективно е посланията и рекламната Ви визия да се повтаря вън и вътре в обекта, на рекламната Ви брошура и Вашата радио реклама, така пътят на посланието е по-дълъг и е по-голяма вероятността да достигне до съзнанието на клиента.

Как го правят в чужбина:

 

*Всички снимки са взаимствани от интернет

Публикувано в Новини, Практически съвети, Продукти с етикети , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар