Говорете с клиентите си – трик за успешно заведение!

_86

 

 

 

 

 

Всеки знае, кое прави един ресторант успешен:

  • Добра кухня
  • Добро обслужване и сервиз
  • Добро местоположение
  • Репутация на готвача
  • Успешна реклама
  • Коректно поведение в социалните мрежи

waiter-good-service1Но, има още една съставка в рецептата за добре работещ и продаващ ресторант!

Общуването с клиента!

Направете Вашите клиенти емоционално обвързани с Вашето заведение. Покажете им пристрастност, емоциите и чувствата, които Ви вълнуват, поканете клиентите си да участват в това.
В ресторантите и барове имате пряк достъп до своите клиенти – освен с Вашият персонал, Вие можете да говорите с клиентите си и чрез послания, поставени:

  • на входа
  • на масата
  • на изхода
  • дори в тоалетната

Анимирайте периодите между поръчката и сервирането на поръчката, подаване на сметката и изпращането на клиентите.
Изберете Вашите послания – в практиката ми като консултант забелязвам, че най-трудно за ресторантьорите е да изберат правилните послания към клиентите си. Бъдете честни с тях, кажете какво Ви вълнува – внимавайте в залитането по свръх интелигентни послания, за които трябва време за разгадаване, никой няма време за това – борите се за вниманието на клиента си точно няколко секунди. Задачата на Вашето послание е да докосне клиента, да се почувства уютно, да се потопи в атмосферата на предлаганото преживяване и да предаде допълнителна стойност на Вашето заведение.

portrait-of-waitress-chalking-menu-on-blackboard-in-restaurant-e7076nНа входа – това е мястото за адаптиране на клиента към атмосферата на заведението. Поздравете го и му кажете кое е най-важното при Вас – „Тук пя най-голямата Рок звезда на Америка“, „Тук ще Ви сервираме най-вкусния калкан в София“, „Тук обслужваме бързо“, „Тук Бабата на Георги прави най-вкусните мекици…..“

Обърнете внимание на нашите А борд предложения, дървени външни табели както и светещи LED рамки.

На масата – тук е мястото за емоционална покупка, както и да оставите horizontalвпечатление, че при Вас е най-доброто предложение. Ако искате да оставите впечатление, че цените Ви не са високи – поставете пакетно предложение с цена или десерт с цена, така клиентите Ви ще се отпуснат и ще се наслаждават на престоя си.

Ако Вашето послание не е свързано с по-ниски цени, тогава заложете на емоцията в заведението или на Вашето лично послание към гостите – реверанс към тях или селекция от най-добрите Ви напитки.

В Hi-pos.com можете да намерите специални предложения за маси – изработени от плексиглас, от метал, от специално ПВЦ.

На изхода – Поставете книга за мнения или представете Вашето предстоящо събитие.

Бъдете свободни! Говорете с клиентите си и ще Видите промяната.

Всички знаем какво получава човек, който стои в ъгъла на стаята и не говори с никой – това са и с бизнеса Ви, когато не общувате с клиентите си.

Вижте нашите предложения за Рамки и Рамки на стойка, за да улеснят комуникацията Ви с клиентите.

Пожелавам Ви ползотворни контакти и успешни послания!

Ние от Хай-пос сме на линия да помогнем с поставки, рамки и табели за Вашите послания и още много продукти за Вашите рекламни задачи.

Публикувано в Новини, Практически съвети. Постоянна връзка.

Вашият коментар