Бъдете разУмни и доВолни on-line клиенти!

Да купуваш on-line Удобно, лесно, бързо или пък НЕ? 

„ … Поръчах си ваза за цветя, а тя се оказа, че не е подходяща за вода. Потърсих си правата, но ударих на камък и накрая сама се справих.“

„ … Регистрирах се в сайт и направих поръчка, но незнам да чакам ли доставка, някой ще ми звънне ли по телефона или поръчката е в СПАМ-а.“

„ … Често пазарувах в нета, но не спирам да си мисля какво ли този път ще се обърка – вноса ли ще закъснее, куриера гумата ще спука, времето за изработка ли не стигна или пак скритите продуктови дефекти …“

И така,  написахме hi-pos  приказка с хубав край. 

В продължение на няколко седмици с екипа от маркетингови специалисти и анализатори на еМ Студио Адвъртайзинг енд Криейтив  проведохме  проучване сред представителна извадка от интернет магазини и разкрихме слабите места на българската он-лайн бизнес среда.  Защо? –  Защото плюсовете всички си ги знаем – бързо, лесно,  без чакане по опашките, в удобно време и час, без да се излиза по-рано от работа, без стрес и нерви. Направо „по мярка“.

РазУмното купуване online спестява нерви и пари!

Обобщихме резултатите и разработихме за  hi-pos.com дълъг списък от правила, които тествахме в реална среда и резултатите започнаха да идват сякаш от само себе си. Комуникацията с клиентите се оптимизира до 1-2 имейла, документацията се прецизира, телефонните разговори намаляха, доставките вървяха гладко,  куриерите гарантираха разноса в срок, а КЛИЕНТИТЕ оставаха все по доволни и лоялни.

Споделяме опита си с Вас, а Вие решете дали си е струвало усилията:

  1. Винаги използвайте само надеждни сайтове и внимавайте каква информация разкривате за себе си!
  2. Уверете се, че знаете кой е търговеца, с който ще си имате работа, къде се намира неговия офис/магазин и какви условия предлага на клиентите! Допитайте се до приятели, познати или други клиенти!
  3.  Договора за покупко-продажба трябва да е достъпен и да се вижда, а условията – ясни, да позволяват ползване и съхранение.
  4. Преди да се съгласите с условията за покупка се свържете с компанията търговец!  Задайте всички въпроси, които ви интересуват – актуалност на цените, възможност за доставка, куриерска фирма, транспортни разходи, плащане и др. Така ще получите допълнителна представа за качеството на обслужване и лекотата на комуникация.
  5. Когато пазарувате он-лайн винаги правете писмени уговорки и пазете електронните писма, които получавате като автоматично потвърждeние или отговор!
  6. Когато получите пратката от куриера, проверявайте нейното съдържание, здравината на продуктите  и запазете всички придружаващи документи.

                И накрая, ако имате проблем:

                Потърсете съвет или действайте, но бъдете разумни!

Публикувано в Пазаруване он-лайн с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар